Rukki-mustikakook

Põhi:
600 g võid
280 g suhkrut
600 g rukkijahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
(1 muna)
Täidis:
800 g – 1kg mustikaid
100 g suhkrut
Kate 200 g rukkijahu
200 g nisujahu
200 g võid
100 – 200 g suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
Löö või kergelt vahule, lisa suhkur, sega hulka rukkijahu. Sobib nii liht- kui kroovjahu. Võib lisada muna – hoiab kooki koos. Pane taigen ühtlase kihina märgade kätega küpsetuspaberiga kaetud (või võiga määritud) plaadile.
Siis pane sinna südamest mustikaid ja natuke suhkrut. Mustikate peale puista puru jahust ja võist, suhkrust ja küpsetuspulbrist. Seda ei tohi sõtkuda nagu muretaigent, vaid just nimelt pudistada.
Küpseta kõrgel temperatuuril (200 kraadi) umbes tunnike. Rukkijahu asjad vajavad suuemat kuumust ja pikemat ahjus olemist.
Advertisements

1 kommentaar

Filed under Retseptid

One response to “Rukki-mustikakook

  1. Kadri

    Sain kuskil seda maiust proovida ja hakkasin retsepti otsima. Kui suure koguse sellest saab (kui suure plaaditäie?)

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s