Kukepoisi retsept Juurika kogukonna liikme Juta poolt:
Võta üks kukepoiss, tükelda portsioniteks ja pruunista pannil/prae 10 minutit. Siis võta u 250g sibulaid (kas väikseid ja terveid või suuri ja veeranditeks lõigatud) ja pruunista neid haudepotis võiga. Tõsta sinna peale kukk, lisa veerand liitrit vett või kana/kukepuljongit, pudel lihtsamat punaveini, loorberileht, tüümiani, (peterselli) ja suur peotäis maapirne, soola, pipart, veidi oliiviõli. Hauta tasasel tulel (või ahjus) kuni kukk pehme (liha tuleb luult lahti, päris pudiks nagu Talleggi broiler see ei lähegi ja parem ongi). Mina püreerisin kastme lõpus ühtlaseks (tõstsin kuke korraks välja).
Sibulatega koos võib lisada ka seeni (shampiljone või siis puravikke), aga põhiline hõrkus tuleb kastmesse hoopis maapirnidest.
[tegelikult võiks kuke eelmisel päeval marineerima panna, siis saab liha kiiremini pehmeks – prantslastel oligi see veinikuke retsept prinkide jooksukukkede ärasöömiseks. Maapirnidest ei teadnud nad ilmselt midagi…)