Müürilille karask ja porgandivõie

Selgituseks nii palju, et karask on Müürilille nimeline seetõttu, et täikal pakkus oma kraskit  Juurika liige Gea. Karask oli ülimenukas! Aga nagu ikka, on iga kokkamise juures müstiliseks kompnendiks “puudutus” koka ja materjalide vahel. Jõudu!
Karask:
1 muna
200 g kohupiima
3 dl piima
75 grammi võid (sulatatud)
2 spl rafineerimata suhkrut või mett
2 tl soola
3dl odrajahu
1,5 dl nisujahu
0,5 tl soodat
Klopi muna suhkruga, lisa kohupiim, piim ja sulatatud või. Seejärel sega kuivained omavahel ning lisa segu ettevaatlikult taignale.
Kasuta keeksivormi või leivavormi või hoopis endale meelepärase kujuga nõud ja vala taigen sinna sisse.
Küpseta 180 kraadi juures umbes 40 minutit. (Võib ka rohkem)
Ja kui valmis on, siis lase hääää maitsta!!!
Porgandivõie:
1 pakk võid
ca 4 porgandit
1 küüslauguküüs
soola
kaneeli
soovi korral peterselli
Keeda või auruta porgandid krõmpspehmeks ja riivi. Lisa võile pressitud küüslauk, porgand ning maitseained, sega ja pane külmkappi veidikeseks hanguma. Kui ei jasa oodata, söö kohe!
Advertisements

Lisa kommentaar

Filed under Retseptid

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s